dijous, 14 d’octubre del 2010

Presentació multicultural

Ahir vaig tenir el privilegi d'assistir a un acte que va ser molt més del que s'anunciava.

D'entrada era la presentació d'un llibre " Metodologies, eines i estratègiesTIC per a una educació multicultural a ESO"  dels autors Núria Regunat, Núria Alart, Flora Grané i Ramon Barlam editat per la UOC.
Però va ser molt més. Va ser un mostra d'una realitat: Que des de l' aules d'acollida es pot fer i es fa  una gran tasca. dues  noies la Siham Doudou i la Sara  El Briyak Ereddam que porten 5 anys aquí i que ara fan segon de batxillerat, amb un català impecable, ens van explicar la seva experiència des que van arribar fins el moment present. No crec que cap dels que mai hem hagut d'abandonar la nostra terra per anar a una altra de tan diferent amb la gent de la qual per desconeixement de la llengua no ens podem  comunicar, puguem comprendre  a fons tot el que suposa.
Les mestres Núria Reguant i Flora Grané ens van explicar amb una gran senzillesa , amb humilitat, diria jo, la seva immensa tasca que han dut a terme per a contribuir a aquest miracle que eren la Sara i la Shiham, i molts d'altres que elles representaven.
I qui dubti encara que les eines i estrategies TIC ajuden i molt a la tasca educativa, que s'ho faci  mirar.
Des del teclat que permet escriure en tots els alfabets, els traductors en línia,  fins les eines de geolocalització  que permeten arribar fins poblets perduts en el mapa, per mostrar-nos, virtualment, el carrer i la casa d'aquells que s'enyoren. I que a partir de les imatges comencen a connectar amb els seus companys vinguts d'altres indrets igualment allunyats...  No continuo per què suposo que tot això ho trobarem al llibre , que ja tinc ganes de llegir.
En Ramon Barlam com a bon mestre de "trinxera", com diu ell,  va saber aprofitar al màxim l'esdeveniment i ens va donar l'ocasió de conèixer també l' Abdeladim  Zitouni de 13 anys, qui va recordar-nos la millor definició d'una estratègia TIC que la seva mestra la Susagna Argemí va desenvolupar a l'aula
" Una webquest, per a mi és un treball, un somni dels professors, que nosaltres hem d'intentar complir, però també és una pàgina web enfocada a la investigació"
I per acabar d'arrodonir l'acte la presencia i la música de Mohamet Soulimane director de l' orquestra àrab de Barcelona . en definitiva: un acte perfecte.
Us passo l'enllaç al muntatge fotogràfic que ha fet el Ramon 
http://photopeach.com/album/njs0ck

2 comentaris:

  1. Una de les millors experiències que he viscut en molt de temps.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Carme per explicar-nos tot l'acte de presentació als que no van poder ser-hi.
    Felicitats als autors que tan bona feina fan!!
    Quin privilegi tenir-vos com a companys!!!

    Mª José Lasala

    ResponElimina