divendres, 5 de novembre de 2010

VI Jornada d'Educació i Telecomunicació


alt
Dia 11 de desembre de 2010.
Lloc: 
Casa de la Convalescència de l'Hospital de Sant Pau (Barcelona).
Proposem la nostra VI Jornada amb la col.laboració de l'ICE de la UAB i EDUCARED per posar a disposició dels participants els avenços en les línies de treball actual d'iEARN-Pangea, especialment en allò que pot contribuir al canvi educatiu al nostre país: investigació - innovació, formació, creació de recursos digitals de qualitat per a l'aprenentatge i promoció del canvi educatiu a partir de pràctiques innovadores a l'aula.
Aprofitant que molts centres del nostre país estan immersos en la posada en marxa del projecte 1x1, volem  compartir la visió que els organitzadors de la jornada tenim sobre el moment educatiu actual  per construir entre tots el full de ruta a seguir que ens permeti avançar cap a un canvi real en metodologies i en l'adequada integració de Tecnologia, Pedagogia i Continguts.
Programa:
 09:00h
 Acreditació i lliurament de la documentació
 09:15h
 Obertura de la jornada (ICE - iEARN - Educared)
 09:30h
 Plenari Col.laboratiu (amb Paula Pérez i Micaela Manso (Red Telar,  Argentina)
 11:15h
 Pausa
 11:45h
 Tallers primera franja:
 Usar la tecnologia per impulsar els aprenentatges reals dels nostres alumnes 
 12:45h
 Tallers segona franja:
 Usar la tecnologia per impulsar els aprenentatges reals dels nostres alumnes 
 13:45h
 Dinar
 15:15h
 Experiències d'aula (Petxa Kutxa)
 16:45h
 Presentació Full de Ruta i CloendaTallers: Usar la tecnologia per impulsar els aprenentatges reals dels nostres alumnes.
Usos didàctics dels codis QR (franja 1 i 2) 
Petit taller on s'explicarà que són els Codis QR i que ens poden aportar dins l'ensenyament. 
Aprendrem a llegir codis QR amb algunes aplicacions per mòbil i crearem el nostre propi codi veient els diversos tipus que podem generar.
Coneixerem també diferents exemples d'aplicacions dins les aules i finalment intentarem generar un petita activitat a través d'aquests codis.

Continguts LAMS: sistemes de gestió d'activitats d'aprenentatge (franja 1 i 2)LAMS és una eina informàtica que va una mica més enllà de crear activitats per a resoldre en xarxa: ens permet crear seqüències d'activitats basades en el treball col·laboratiu. LAMS facilita que es pugui guiar l'aprenentatge dels alumnes a més a més de fer-ne el seguiment. En aquest taller, ens proposem presentar-vos una seqüència prèviament elaborada tot veient com en podem fer el seguiment i possibles modificacions, al mateix temps que descobrim les possibilitats dels diferents tipus d'activitats que ens presenta l'eina. 
 
Dispositius mòbils i realitat augmentada en el món educatiu (franja 1 i 2)
Taller pràctic on es mostraran diferents usos que pot donar la realitat augmentada en el món de l'educació, tant des de l'ordinador com des del mòbil. A més es mostraran els passos a seguir perquè cadascú pugui crear fàcilment aquest tipus d'experiències. És molt recomanable portar un portàtil amb càmera web.
Itineraris educatius amb GPS (franja 1 i 2)
Us proposem utilitzar aquesta eina per aprendre el seu funcionament bàsic i la seva utilització amb alumnes. Farem un tast fent estudi de l'entorn, de manera pràctica i divertida, tal i com es fa en la proposta de treball telemàtic del Projecte Geocating
 
Aplicacions educatives del MICROBLOGING i núvols de TAGS (franja 1 i 2)
 
Stop Motion (franja 1 i 2) 
El taller pretén orientar als i les docents sobre com ensenyar a l'alumnat a produir textos audiovisuals, aplicant la tecnologia Stop Motion i mostrant experiències educatives que puguin servir de referència.
Ens proposem descriure com treballar a l'escola el llenguatge de les imatges i com orientar al nostre alumnat per què aprengui a crear les seves composicions audiovisuals.
 
EDUWIKI: Creem coneixement compartit (franja 1)
L'Eduwiki és una enciclopèdia virtual feta pels nens i per a ells. En el taller sobre l'eduwiki veurem les possibilitats didàctiques que ens ofereix l'eduwiki quan treballem amb els alumnes, coneixerem el seu funcionament i característiques i farem una aproximació als recursos web 2.0 que podem utilitzar per transmetre continguts i coneixements. 
 
Improving second language oral skills through Cooperative International Projects (franja 1) 
Several international projects coordinated by iEARN-Pangea and iEARN-UK allow students from different countries to communicate with each other through the production of audio and video podcasts and share them in a blog. The aim of these collaborative projects is to help students not only to exchange their ideas about a topic but to improve their second language. This workshop will count with the presence of Cheryl Morgan, iEARN-UK coordinator and will be done in easy English. 
ELLUMINATE, eina per a la comunicació cooperativa (franja 2) 
En aquest taller aprendrem a utilitzar Elluminate, una eina de comunicació virtual que facilita la comunicació sincrònica entre els participants a diferents projectes. Aquesta eina no tan sols permet la cooperació virtual entre alumnes i/o professors de diferents escoles de tot el món sinó que permet que aquests alumnes i/o professors comparteixin presentacions o planes web entre d'altres eines.

Ús didàctic dels entorns 3D a l'aula (franja 2)
  


Presentació d'experiències d'aula i de centre (format PETXA KUTXA)
- EarthQuest Darwin
- Projecte Public Art
 
- Projecte Bongoh
 
- Metodologia de treball d'ordinador per alumne
 
- Projecte Espurna
- Projecte YoungCast - JungCast
- Projecte Equip Lacenet
- Activitats 3D a l'aula
- Activitats QR
- Activitats Geocating

- LAMS: Filosofia

- El joves d'iEARN

- Projecte: la nostra iniciativa empresarial
Per què tu de blau i jo de rosa.
- WEBQUEST: Missatge sonor.
- Aprenentatge basat en problemes a Biologia amb wikis i mapes conceptuals
 
- Nazaret en red: una experiència de xarxa entre escoles.

 

Preus d'assistència a la Jornada:
Tarifa general: 30 euros
Tarifa socis i sòcies d'iEARN-Pangea: 10 euros
Tarifa Formadors/formadores de l'ICE (TIC+C, CDA): 10 euros
 

Més informació a l'adreça iearn@iearn.cat i al telèfon 936930013 (de 10:00h a 16:00h). 


Altres
Us recomanem dur ordinador portàtil per al màxim aprofitament dels tallers.

(via: portal de Iearn)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada