dilluns, 13 de maig del 2013

De la conferència de Howard Gardner a la V Jornada Espurna

Setmana intensa a favor de l'educació.

Després de la vaga i les manifestacions de dijous, divendres va tenir lloc un altre esdeveniment important a Barcelona. La conferència ,del Dr. Howard Gardner sobre la seva teoria de les Intel·ligències Múltiples, organitzada pel Col·legi Montserrat pioner en la introducció de les IM i un referent mundial per la qualitat i innovació de les seves propostes metodològiques.






I el dissabte la V Jornada Espurna: Que des de la conferència del sempre apassionant i apassionat Jordi Adell, fins les intervencions dels alumnes va ser una evidència de la força de la comunitat educativa en xarxa.



A l'entorn del Projecte Espurna creixen les experiències innovadores de qualitat que vam tenir ocasió de conèixer i compartir.

Els alumnes de l'escola Pont de l' Arcada d' Olesa de Bonesvalls ens van parlar del "Quadern de camp " , amb el qual col·laboren en el portal Kitxalla, presentant cada mes una espècie vegetal que es pot trobar als Països Catalans.





Des de l'IES Ítaca de Sant Boi de Llobregat, alumnes nouvinguts de llocs tan diversos com Portugal, Marroc, Pakistan, etc. ens van explicar, en un bon català, com treballen els oficis, les dites, etc. a l'aula d'acollida utilitzant diverses tecnologies i eines audiovisuals.





L' Escola Mare de Déu del Remei d' Alcover ens va deixar bocabadats per l' extraordinària dicció, lectura fluïda i entonació de tots i cada un dels alumnes que van participar a la jornada, també per la seva capacitat d’anàlisi de figures poètiques i literàries, així com la seva sensibilitat en la composició poètica.
I per acabar ens van emocionar amb el missatge de la poetessa Joana Raspall que podeu escoltar aquí





Finalment dos alumnes de l’Escola EL CIM de Terrassa ens van explicar com treballen les "Microlectures” a partir del divertit relat " El vater, un bon saló de lectura" de Roald Dahl mostrant un domini extraordinari de la competència lingüística.


Accediu a més imatges de la Jornada https://picasaweb.google.com/davidespurna/5aJornadaEspurna?feat=email#

L'escola està ben viva. Els mestres, els pares i els alumnes units som imparables. Els derrotistes ja poden plegar.













1 comentari: