dilluns, 3 de juny del 2013

10 motius per utilitzar les WebQuest a l'aula

10-Motius per  utilitzar  WebQuest a l'aula

1-Per comoditat:
Perquè amb la WebQuest ja tenim una unitat didàctica, que ha creat un col·lega nostre amb qui podem tenir moltes afinitats i a qui li podem consultar els dubtes i demanar suport si cal.
Si ja hi ha qui ha creat una WQ que s’ajusta a allò que volem treballar a l’aula i la trobem a la nostra disposició, perquè no considerar la possibilitat d’utilitzar-la, adaptant-la, si cal, a les nostres necessitats?

2-Per introduir l’aprenentatge per tasques:
Tots sabem que  s’aprèn fent. Els alumnes han  de construir el seu  coneixement. Si esteu tips de llibres de text que donen respostes a preguntes que els alumnes encara no s’han formulat i voleu treballar els continguts de manera significativa.

3-Si voleu que els vostres alumnes treballin  de debò de manera cooperativa i col·laborativa i desenvolupin les seves habilitats socials al mateix temps que el seu sentit de la responsabilitat individual, si voleu que reflexionin  sobre un tema des de diferents perspectives i que debatin entre ells.

4-Si voleu utilitzar les TIC i les TAC i bons recursos audiovisuals les WebQuest estan estructurades de manera que en fareu un bon aprofitament. Perquè que els recursos i eines els trobareu de qualitat i adequats ja que han estat seleccionats pels docents  que han dissenyat la WQ.

5-Si voleu que els alumnes treballin de manera més autònoma les WebQuest van adreçades directament a ells, utilitzen el seu llenguatge i els ofereixen  interactivitat per anar avançant en el seu procés de realització d’una tasca i en la creació d’un producte.

6-Si voleu treballar de manera més interdisciplinar  i competencial , la majoria de WQ estan pensades per desenvolupar les diverses competències. Totes les WQ treballen la competència lingüística i audiovisual , la digital, la d’autonomia personal com  a mínim i segons el tema treballen les altres competències.

7-Si voleu començar a avaluar d’una altra manera , per oferir eines de millora i de reflexió,  implicant els alumnes en el seu procés d’aprenentatge, les WQ us proporcionen les rúbriques que són una manera senzilla i fàcil d’avaluar el procés i el resultat de la feina del alumnes.

8 Si voleu introduir el món real a la vostra aula i si voleu donar visibilitat  als treballs dels vostres alumnes interaccionant amb l’entorn, les WQ preveuen com fer-ho.

9. Si la vostra tasca us apassiona i voleu anar més enllà  per compartir també el que fan els vostres alumnes amb una comunitat de mestres i professors que tenen les vostres mateixes inquietuds.

10-Perquè a Catalunya fa 10 anys que tenim   la ComunitatCatalana de WebQuest on  hi trobareu, suports , eines, recursos, un directori amb moltes bones  WebQuest i l’oportunitat d'aprendre a crear la vostra pròpia WebQuest a l' Escola d'Estiu 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada