dilluns, 12 d’agost del 2013

MenorcaEdu21. Un pacte per l'educació


83 persones inscrites a les Jornades de Menorca Edu21
En un estiu en què l´educació està d´actualitat, 83 menorquins s´han inscrit a les Jornades dels propers dies 27 i 28 d´agost a Es Mercadal organitzades pels voluntaris de Menorca Edu21, amb el suport del MRPM.  S´hi han inscrit no només professors sinó també pares, mares, estudiants, educadors de temps lliure,  i algun mestre de fora. Si a ells hi afegim els que venen de fòra, els ponents i els que encara no s´han apuntat, es preveu que arribin al centenar.

El motiu és que les jornades, convocades sota el títol: Famílies i mestres per un Pacte, tenen un doble objectiu:
D´una banda, reunir persones de diferents ideologies i àmbits per analitzar la situació de l´educació a la Menorca del segle XXI amb una mirada a llarg termini no partidista.  Per què hem arribat aquí? Quina educació volem per als nostres fills i néts? Què han fet a altres llocs per millorar? Què diuen els entesos sobre el procés a seguir?
D´altra banda, prendre consciència dels avanços en metodologies que es produeixen arreu i compartir experiències per a una millora en la concepció del currículum i de la metodologia a les aules.

Paral·lelament a les Jornades, s´ha format un Equip de redactors del document base del Pacte. L’equip, coordinat per Jaume Mascaró Pons, és  integrat per 17 experts, la major part professors universitaris. Durant el mes d´agost estan treballant voluntàriament per dissenyar l´estructura que haurà de tenir el document. Cadascun dels membres de l´equip ha rebut un mail codificat per escriure de forma anònima dins un document conjunt online. Els seus noms es donaran a conèixer al final del procés, però la seva feina es presentarà a les Jornades.  
Si us hi voleu apuntar consultau el bloc: http://menorcaedu21.blogspot.com

Al mateix temps Menorca Edu21 està duent a terme una campanya de recollida de suports de la gent del carrer, que pengen la seva fotografia amb una imatge que diu: PERSEGUIM UN PACTE. Amb aquesta campanya es vol difondre la urgència de la necessitat del pacte, un pacte que només serà possible si hi participen representants de tots els sectors socials.

El bloc ha rebut 8.426 visites en dos mesos i mig. Però també els podeu seguir a Facebook (609 seguidors) o a Twitter (@MenorcaEdu21, 242 seguidors).